sâmbătă, 28 februarie 2015

Nu criticati fetele care fac videochat!In anul 2015 mi-e greu sa accept ca inca mai sunt oameni care au prejudecati cu privire la abilitatea unei persoane de a alege pentru ea, de a hotara singura ce se va intampla cu ea, unde va locui, cu cine, unde va lucra.
Nu criticati fetele care fac videochat, pentru ca ele au ales sa faca asta, cu buna stiinta, pe baza liberului arbitru. De ce sa fim rautaciosi cu persoane despre care(daca nu am sti ca fac videochat) credem ca sunt simpatice, agreabile chiar? Insa odata ce aflam unde lucreaza le privim suspicios.
Nu e nevoie! Aceasta este alegerea lor, si daca ele au avut abilitatea de a lua aceasta decizie, atunci si ni ar trebui sa avem abilitatea de a accepta oamenii de langa noi, asa cum sunt.
Prejudecatile impart oamenii in categorii. Categoriile se compara intre ele(pentru ca sunt formate din oameni, iar oamenilor le place sa se compare cu unii si altii), iar comparatia face oamenii sa se simta inferiori sau superiori. Ori, unul din principalele amendamente ale constitutiile statelor lumii arata ca, de fapt, oamenii sunt egali,ei avand capacitati si abilitati diferite, incomparabile intre ele.
Asa ca, doamnelor(pentru ca este stiut faptul ca doamnelor le plac comparatiile si judecatile, cel mai mult) nu mai fiti aspre cu cele din jurul vostru.
Empatia ar trebui sa ia locul rautatilor. De multe ori ne este greu sa intelegem de ce o persoana a ales sa faca ceva anume, pana nu e punemin locul lor, nu intelegem. Asa ca incercati macar sa intelegei si sa nu mai criticati fetele care fac videochat. O fac fie din necesitate (fiindca au nevoie de bani) fie din placere(un job in videochat le asigura destui bani cat sa-si cumpere o masina o data la doua luni), dar oricare ar fi motivul, este alegerea lor. Critica nu le aduce, de obicei nimic, bun. Acceptati-le asa cum sunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu