sâmbătă, 1 noiembrie 2014

De ce a crescut numarul angajarilor in videochat?Lumea se intreaba de ce a crescut atat de tare numarul studiourilor de videochat, in ultimii ani, iar eu le spun ca raspunsul e simplu. Se castiga nu bine, ci excelent, si asta este tentatia majora  pentru care tot mai multi tineri se angajeaza in videochat. Da, ati auzit bine, atat tinere cat si tineri isi doresc un job in videochat, care sa le umple buzunarele rapid si sigur.
Marea problema este insa legalitatea studiourilor incarelucreaza. Numai in Bucuresti sunt deschise aproape 900 de studiorui, insa doar 40% dintre acestea sunt reglementate legal. Restul anagajeaza pe banda rulanta, insa dupa o luna, se descotorosesc de angajatele lor fara sa le plateasca.
Pentru a nu cadea in aceasta capcana, este recomandat sa verificati veridicitatea datelor studioului de videochat la care doresti sa lucrezi, pentru a te asigura ca nu vei lucra degeaba.  Studiourile apar ca ciupercile dupa ploaie, insa este necesar sa putem face diferenta intre cele legale si cele ilicite, inainte de a ne angaja intr-un studio.
Camera de Comert inregistreaza lunar cel putin zece astfel de studiouri, asa ca ai cele mai bune sanse sa gasesti un studio de videochat profesional la care sa lucrezi, fara sa-ti faci prea multe griji ca vei ramane neplatit.
O alta statistica arata ca un studio de videochat din Bucuresti are aproximativ 100 de modele angajate, insa nu doar din Bucuresti, ci din toata tara, aceste modele lucrand de acasa. La un calcul simplu putem vedea ca in Romania aproximatov 90.000 de tinere sunt anagajate la studiouri de videochat din Bucuresti. Un numar urias, avand in vedere ca in toata tara au aparut tot mai multe studiouri de videochat. E usor de imaginat cati tineri  lucreaza in aceasta bransa, insa daca toti ar lucra in legalitate, imaginati-va ati bani ar fi distribuiti catre bugetul de stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu